HVB-hem

Ett nytt liv kräver nya perspektiv

För att komma ur missbruk och kriminalitet behöver vi jobba både med kropp och själ. På Svedbacka HVB-hem är vi aktiva. Vi erbjuder ungdomar en kombination av samtal, självutveckling och fysiska aktiviteter.

Rent praktiskt så handlar det om att göra saker tillsammans. Här får vi den viktiga anknytningen som ofta fattas i våra ungdomars bakgrund. Vi lägger till exempel vikt vid att ungdomen är engagerad i sin egen vardag genom att vara med och planera och laga mat.

HVB-hem med skräddarsydd verksamhet för varje ungdom

Aktiviteter som biljard, pingis, fotboll, beachvolley, basket, simning och skidåkning är populära på vårt HVB boende. Det finns något för alla och vi ser till att via samtal hitta rätt väg för varje ungdom. Individuell utveckling går hand i hand med gruppverksamhet. Här knyter vi band för livet!

Ungdomar kan välja de aktiviteter som passar bäst men det finns också möjlighet till utmaningar som verkar utvecklande. Det är med stor lyhördhet och känslighet som vi hjälper varje ungdom att se glädje och mening i livet. Steg för steg lämnar vi det som gått snett bakom oss för att bygga en stadig grund för ett bra framtida liv.

Exempel på fysiska aktiviteter är:

  • Lek och sport
  • Simning
  • Ridning
  • Utomhusaktiviteter
  • Vardagliga sysslor på ett positivt sätt

Kom och hälsa på vårt HVB-boende!

Det är verkligen att rekommendera att komma och hälsa på oss för det ger den bästa bilden av hur vi jobbar med aktiviteter av olika slag. För ungdomar kan det kännas bra att se i verkligheten alla möjligheter som finns. Det ger ett hopp om att framtiden kan se annorlunda ut.

Kontakta oss idag och kom på besök, vi finns här med HVB-aktiviteter som gör den stora skillnaden!