Om oss

Om oss

Ett HVB-hem med hjärta och själ

På Svedbacka är varje individ sedd och trygg, en plats där gemenskap och delaktighet är en självklar dygg. Svedbacka HVB-hem är en plats med hjärta. Här brinner vi för det vi gör och alltid lyhörda för ungdomarnas behov.

Våra ungdomar har makt över sin vård och vardag, och det finaste berömmet vi fått är att de inte ens vill lämna oss. Detta, tycker vi, visar på den omsorg och kärlek som ungdomarna känner på Svedbacka och den fina gemenskap som har skapats mellan personalen och ungdomarna.

Svedbacka är ett HVB-hem i Hudiksvall som grundades år 2012 av Eisa Eltoum med 19 års erfarenhet av socialt arbete. Eisa Eltoum är utbildad socionom med inriktning på kriminologi och hedersrelaterat våld och patriarkat.

 

År 2018 blev Peter Genberg en del av ledningen på Svedbacka. Peter Genberg är behandlingsterapeut och arbetat som socialarbetare i 15 år. Tillsammans med Eisa och övrig personal på Svedbacka strävar vi efter att skapa en omsorgsfull och stöttande miljö för ungdomarna.

Vi återinvesterar ständigt i vår verksamhet och renoverat huset i flera omgångar, allt för att ge ungdomarna en trivsam, rent, modern och hemliknande miljö.

På Svedbacka har personalen och ungdomarna en nära relation, där vi spelar tv-spel, kollar tv, lagar mat och mycket annat tillsammans, allt för att ungdomar och personal ska trivas och känna gemenskap.

Svedbacka HVB-hem - en trygg plats för ungdomar som har svårigheter med missbruk, kriminalitet och beteende­problematik.